Vakantiehuis Krico GEOCACHEN

GEOCACHEN

 

Home

  Geocachen
De eerste keer dat we over geocachen hoorde was in Tsjechie. We zullen proberen in het kort uit te leggen wat geocachen nu eigenlijk is.

Op www.geocaching.nl staat de volgende uitleg:

"Iemand verstopt op een bijzondere plaats, meestal in de natuur, een waterdichte doos met daarin een logboek en een aantal leuke voorwerpen (om te ruilen) en heel soms een wegwerpcamera. Aan de hand van zijn of haar “hand-GPS” worden de exacte co÷rdinaten van de schuilplaats bepaald, op de Geocache-website www.geocaching.com worden gepubliceerd. U of iemand anders leest die co÷rdinaten en kan op zoek gaan naar de cache ('schat'). Word de schat gevonden, dan mogen er een voorwerp uit de doos gepakt worden, maar u moet er ook weer ÚÚn in doen. Zo verandert de inhoud van de cache (schat) voortdurend. Vervolgens loggen de personen die de schat gevonden hebben hun bezoek op de speciale cache-pagina om hun bezoek kenbaar te maken."

         

Eigenlijk is het heel simpel, het is SCHAT ZOEKEN voor volwassenen met een GPS apparaat. Op de manier komt u op de meest bijzondere en mooie plekken terecht waar je anders (waarschijnlijk) nooit zou komen. Deze caches liggen over de hele wereld verstopt!! Het is een heel leuke manier van op pad gaan, dus eerst een GPS track nieuw of op Marktplaats een tweedehands GPS apparaat aanschaffen en dan maar op zoek naar de schat!!

WAARSCHUWING:
ALS JE DIT EENMAAL 1 KEER GEDAAN HEBT EN HET LEUK VOND....  BEN JE EEN VERSLAVING RIJKER....!!!
Veel cache plezier!!