Vakantiehuis Krico

  
PAARDRIJDEN EN GLASBLAZEN

Home

 

  Paardrijden
Het Reuzengebergte bezien vanaf de rug van een paard is een echte belevenis. De goed aangelegde paden en uitgebreide routes nodigen uit om dit eens te ondernemen. In Pec pod Snezkou bij Serverka chalet en in Vrchlabi op 15 km. afstand van Rohoznice heeft Knezicka Chalupa goede faciliteiten.
Knezicka Chalupa geeft aan kinderen, tieners en daarboven paardrijles. Ook worden de paarden voor dagjestochten uitgeleend. Kinderen kunnen ook rijden op een pony of ezel.
De relatief geringe verkeersdrukte maakt een dagje paardrijden in het Reuzengebergte tot een hoogtepunt van de vakantie. Uitgestrekte bergpaden nodigen uit voor een stevige trip.

Of wat dacht je van een rit in een heuse arrenslee? Winterpret met jinglebells! Daarvoor moet je in TsjechiŽ zijn.
Knezicka Chalupa in Vrchlabi is te vinden op de weg richting Spindleruv Mlyn en dan links af naar Benecko. Het manege staat op duidelijk aangegeven op de borden.


Harrachov
*  Mumlava-waterval
* glasfabriek / demonstratie van glasblazen
* glasmuseum
* springschans
* treinverbinding met deels tandradtraject naar Jablonec nad Nisou

Voor de gasten die van glasblazen en Bohemia glas houden raden wij aan om zeker een dagje naar Harrachov te gaan. Hier heb je de glasfabriek van Novosad & Syn dit is een prive firma en is de twee na oudste glasfabriek in Bohemia. Je kan hier een rondleiding volgen van 1 uur die in zowel in de Tsjechische, Duitse en Engelse taal gegeven kan worden. Ook een winkel om glas te kopen ontbreekt hier niet, en er is een museum waar je de geschiedenis van het glas uit Harrachov kan zien. 

     

En wil je even wat drinken en eten dat kan hier in de brouwerij en het restaurant van de glasfabriek wat in 2002 erbij gebouwd is. Vanuit het restaurant kan je de glasproductie zien en hier wordt ook ter plaatse het lokale bier gebrouwd.

Voor de ingang van de glasfabriek kan je ook met een treintje een rondtour maken door Harrachov. Je wordt hier meegenomen naar de Mumlava waterval (Mumlavskż vodopŠd) waar je even kan verkoelen om daarna weer stevig te gaan klimmen met het treintje naar de hoge skischansen alwaar je een schitterend uitzicht hebt over het plaatsje Harrachov.