Home   Activiteiten   Algemene I Vakantiehuis Krico

  
VISSEN EN RONDVLUCHTEN

 

        Home
 

  Vissen
Veel toeristen komen naar TsjechiŽ alleen met de reden om te vissen. Er zijn in TsjechiŽ twee vooraanstaande verenigingen. Dat zijn de "Tsjechische Vis Unie" en de "Moravische Vis Unie". Elk bepaald regio heeft zijn eigen administratie en daar kunnen voor die regio dan ook de vergunningen worden gekocht. Het viswater in TsjechiŽ is min of meer verdeeld onder Staatsbosbeheer, bossen in het bezit van het Leger, Ministerie van milieu en privť geregistreerde eigendommen. Vergunningen worden alleen uitgegeven wanneer men paspoort en de vergunning geldig in eigen land kan tonen, maar in bijna alle gevallen is een paspoort vaak voldoende. Vergunningen worden uitgegeven voor 1 dag, 2 dagen, 1 week, 2 weken, 1 maand, 6 maanden en 1 jaar. Prijzen variŽren van CZK 200 - CZK 8000 (7 Euro - 275 Euro). De Staatsvergunning op vertoon van paspoort is verkrijgbaar bij het Postkantoor of VVV Kantoor voor tijdvakken van 1 tot 2 dagen, korter dan een jaar of het gehele jaar.. Voor jeugdigen onder 15 jaar is een eenmalige vergunning verkrijgbaar. Voor Lipno gelden de prijzen als volgt: Voor 1 dag CZK 550,-; voor 2 dagen CZK 900,-;  voor een week CZK 1500,- en voor een jaar CZK 5.600,-.
Visgelegenheid is volop aanwezig in TsjechiŽ. Visgebieden (meestal fish-farms) zijn op te vragen in Vrchlabi bij KRAP Administratie (Labska prehrada dam) 

   


  Rondvluchten
Rondvluchten over het Reuzengebergte vanaf het vliegveld Vrchlabi 0438/22992 tussen 09/11 uur met een Cessbna 3 personen
met een Dubbeldekker 11 pers.

Vliegensport in TsjechiŽ

Wanneer je de schoonheden van TsjechiŽ wilt zien hoef je je niet te beperken tot de aarde, want het is mogelijk om dit ook vanuit de lucht te zien. Dit speciaal vanuit een toeristen vliegtuig of een ballonvaart. Het is prachtig om net als een vogel de prachtige bergen, landschappen, wateroppervlaktes, het netwerk van dorpen en steden. Vergeet ook niet de prachtige kastelen en deze manier is natuurlijk de mooiste manier om het allemaal te bewonderen.


Observatie vluchten
Ongeveer 100 kleine en sport vliegvelden door het hele land bieden rondvluchten aan over bepaalde gebieden of gebieden naar eigen keuze. Wanneer U houder van een vlieglicency bent en in staat bent om een klein motorvliegtuig te besturen, of een Ultralicht vliegtuig kunt U deze hobby combineren met het ontdekken van prachtige plaatsen in dit deel van Centraal Europa. De vliegvelden in TsjechiŽ verzorgen op basis van standaard regelingen een goede basis voor U, beide voor als U arriveert met eigen vliegtuig of dat U ter plekke eentje huurt. TsjechiŽ heeft een lange traditie wanneer het gaat om luchtsport


Wanneer je de schoonheden van TsjechiŽ wilt zien hoef je je niet te beperken tot de aarde, want het is mogelijk om dit ook vanuit de lucht te zien. Dit speciaal vanuit een toeristen vliegtuig of een ballonvaart. Het is prachtig om net als een vogel de prachtige bergen, landschappen, wateroppervlaktes, het netwerk van dorpen en steden. Vergeet ook niet de prachtige kastelen en deze manier is natuurlijk de mooiste manier om het allemaal te bewonderen.

          

Ultralicht (Ultra light) Categorie vliegtuigen
Tot de Amateurvereniging "Aviatiek Associatie" behoren duizenden piloten en eigenaren van Ultralicht vliegtuigen. Binnen deze organisatie z'n activiteiten zijn scholen,  Ultralicht en professionele bedrijven die toestellen verhuren, die bereid zijn hun service te verlenen. U kunt ze vinden op het vliegveld van Benesov, Hradec Kralove en verscheidene andere plaatsen. Professionele centra leveren goede kwaliteit, technische faciliteiten zoals een loods waar Uw toestel gestald kan worden of ze kunnen accommodatie voor U regelen en andere services. In TsjechiŽ vinden regelmatig georganiseerde ontmoeting plaats voor piloten van Ultralicht toestellen, die vaak met andere sportdisciplines verbonden is. Natuurlijk altijd in een gezellige ontspannen sfeer in deze vliegkringen.


Ballonvaren

Aviatiek verenigingen zowel als particulier bieden luchtvaarten met een ballon aan die zorgen voor een onvergetelijke ervaring. De meeste routes varen over de hoofdstad Praag, of over de welbekende kastelen "Karlstein", "Krivoklat" en "Konopiste". Ook is het natuurlijk mogelijk om een route te vliegen die Uzelf wenst.


Zweven en gemotoriseerd zweven

Een van de leidende organiseerders van sportvliegen in Europa "De Aeroclub van TsjechiŽ" heeft enkele duizenden piloten van gliders en gemotoriseerde gliders onder hun leden, en runt zijn eigen vliegschool. Ook zijn er professionele bedrijven die samenwerken met deze Aeroclub. Ze zijn bereid om U een vliegtuig te verhuren of bieden U de basistraining voor het vliegen. De meeste sportvliegvelden organiseren observatievluchten en meer voor liefhebbers van deze sport of gewoon om het land vanuit een ander invalshoek te bekijken. Voor vliegtuigeigenaren bieden ze ook ruimte in hun loodsen (Hangars) om Uw toestel te stallen. De belangrijke centra voor gemotoriseerd en niet gemotoriseerde toestellen is inclusief het vliegveld "
Moravska Trebova", van waaruit de Aviatiek Sport Centrum van de Aeroclub opereert, en vliegvelden als Vrchlabi, Benesov en Brno.

Parachute springen
Skydiving is een van de aviatiek sporten die door de Aeroclub van Tsjechie georganiseerd worden. Net als piloten van vliegtuigen hebben ook de liefhebbers van skidiving hun eigen scholen en centra's in TsjechiŽ. Ook deze bieden goede facilities en hebben zeer goede instructeurs. Sommige zijn ex Wereldkampioenen. Ze bieden skydiving schema's voor licentiehouders en de mogelijkheid te springen samen met een instructeur (Tandem). Inclusief vrije val zonder enige voor ervaring. Parachute spring centra's kan men vinden bijvoorbeeld op het vliegveld in
"Pribram" en "Kunovice" nabij "Uherske Hradiste".

Paragliding en hang-gliding

De piloten van "gliders" en "hanggliders", gegroepeerd in de Amateur Aviatiek Vereniging van TsjechiŽ hebben hun centra's en vertrekpunten in de Tsjechische bergen. Bijvoorbeeld: Het Reuzengebergte (Krokonoše),
Beskydy, de Rana berg nabij Louny of de Kozakov Hill. Al deze plaatsen hebben een lange traditie. Er zijn op geselecteerde vertrekpunten scholen voor "paragliding" met zeer ervaren instructeurs die graag U het "paragliding" willen leren of samen met U willen gaan "paragliding". Hoewel deze sport in de adrenaline categorie behoort garanderen de instructeurs 100% veil